Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv zbytků po zpracování technického konopí na senzorickou kvalitu kuřecího masa
Macek, Tomáš
Tato diplomová práce se zabývá vlivem konopných výlisků a konopné herby obsažených v krmných směsích brojlerů na senzorickou jakost kuřecího masa. Pokusným skupinám brojlerů ROSS 308 byla podávána krmná směs obsahující 1) 2,5 % konopných výlisků, 2) 2 % konopných výlisků + 0,5 % konopné herby a 3) 1 % konopné herby. Poslední skupinou byla kontrola, která konopné produkty neobsahovala. Po skončení experimentu bylo stanoveno množství sušiny, dusíkatých látek a tuku v prsní a stehenní svalovině a následně bylo provedeno senzorické hodnocení prsní a stehenní svaloviny. Z hlediska složení masa, nebyl prokázán mezi skupinami statisticky významný rozdíl (P > 0,05). Stejné statistické výsledky byly zjištěny i u senzorické analýzy, kdy u žádného deskriptoru nebyly prokázány statisticky významné rozdíly (P > 0,05). Lze tedy konstatovat, že přídavek konopných výlisků nebo konopné herby nezhoršoval podíl sušiny, dusíkatých látek a tuku nebo senzorickou jakost kuřecího masa.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.